Tien redenen om te bewegen

Samen met voldoende voeding, is bewegen een essentieel onderdeel van een gezonde leefstijl. Niet alleen goed voor de lijn, maar bewegen heeft ook positieve invloeden op de geestelijke gezondheid en ontspanning. Lees hier dé tien redenen om te bewegen

  1. Een half uur sporten betekent een uur langer leven. Iedere dag kort maar intensief bewegen levert het meeste op.
  2. Door regelmatig te bewegen verhoog je de gemiddelde biologische leeftijd van je cellen. Fitte cellen leveren een fit lichaam op.
  3. Wekelijks intensief sporten (veel zweten) verhoogt je weerstand met 30%. Volg eens een bootcamp sessie bij jou in de buurt.
  4. Dagelijks een flinke wandeling betekent achtmaal minder kans op circulatieproblemen. Zo help je het lichaam ook om je cholesterolspiegels en bloeddruk beter te beheersen. Geef jezelf eens een keer op voor een hardloop wedstrijd.
  5. Met een gezond gewicht verhoog je je levens- verwachting met 15%. Je kansen om verouderings- verschijnselen uit te stellen in de leeftijdsfase 40 – 70 jaar zijn dan ook groter. Met driemaal per week zweten houd je je gewicht (bijna) altijd op peil. Voor meer voedingstips neem eens contact op met personal trainer Steven Blokland.
  6. Je transpireert, waardoor je je bloed zuivert van ongewenste stoffen. Dit maakt je helderder en energieker, je voelt je opvallend fitter en gezonder. Wil je extra diep reinigen? Doe dan een drie-weeksereinigingskuur. Op de website is een 21daagse voeding challenge een goed begin om je nieuwe levensstijl te beginnen.
  7. Je helpt je botten sterk houden. Wel is het van belang dat je daarnaast je voeding optimaliseert en dat je voldoende calcium, magnesium en vitamine D binnen krijgt.
  8. Je krijgt tot 30% meer energie, zelfs als je moe bent. Het klinkt gek, maar als je als gezond persoon moe bent, kan het uitkomst bieden om vaker of anders te sporten .
  9. Door intensief te sporten raak je 60-70% van je geestelijke spanningen kwijt. Er bestaat simpelweg geen betere therapie. (Wanneer krijgen huisartsen de mogelijkheid om door te verwijzen naar de plaatselijke sportschool of sportvereniging?) Vaak word je met sporten ook minder nerveus en kun je makkelijker inslapen. Studies tonen aan dat mensen al na één keer sporten een positiever beeld van zichzelf krijgen. Ben je meer tevreden over jezelf dan verdwijnen spanningen vrijwel automatisch.
  10. Je vitaliteit gaat omhoog en daarmee je libido, vetverbranding en je vermogen om desgewenst meer spieren te ontwikkelen.
 Iemand die regelmatig aan lichaamsbeweging doet zal meestal meer positieve energie uitstralen en meer aantrekkingskracht hebben. Be You – B Sport!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*