Rotterdamse bruggenloop: mijn ervaring

Focus

Mede door het  ideale weer voelde het nog niet erg aan alsof de Bruggenloop vandaag op het programma stond. Sneeuw, hagel, storm, vrieskou, dat hoort bij deze Rotterdamse loop zo vlak voor de kerst. Bij de start wist een oudere man me nog te vertellen dat de Bruggenloop in het verleden ook nog wel eens afgelast is vanwege de weersomstandigheden. Nee, daar was vandaag absoluut geen sprake van ik stond in mijn strakke short met mij oordopjes in en ik had de focus.

Frustratie

Net terug van blessures, hamstring, enkel. Ik dacht word ik dan toch ouder? Ik weet daarom nu al dat ik mijn  streeftijd niet ga halen. Met de eerste wave loop ik mee, ik kijk een beetje om mij heen in mijn startvak en denk bij sommige medelopers waarom geven jullie je op voor de eerste wave? ik ben een beetje gefrustreed nu is het nog steeds stik druk in wave 1, ach ja het is maar een prestratie loopje maar ik kan mij daar zo aan irriteren,  focus weer terug pakken.

Te snel van start

De omroeper vraagt of de eerste mensen achter de startlijn gaan staan, en ja we zijn begonnen de horde begint langzaam te bewegen ik probeer zo snel mogelijk naar voren te komen oppassen dat ik niet tegen de hekken wordt aan geduwd of over de poten van de hekken struikel. Natuurlijk laat ik mij weer teveel opjagen ik moet eens leren om de snelheid uit mijn hoofd te halen. 1Km bord “als ik zo door ga ben ik over 5 km opgebrand” bedenk ik .

15542002_1192501770831889_6586572057144459177_n

Obstakels

Dat hakt er toch in zo  paar weken niks doen,  ik kan mijzelf nu al weer vervloeken beetje gas terug nemen en ja daar is de 1e grote hindernis de erasmusbrug, ik zie mensen moeizaam naar boven gaan, door het plubliek zet ik er nog een tandje erbij. “Toch wel lekker als je kracht training doet”, de weg naar beneden heb ik iets meer moeite mee, hier komt de echte test voor mijn hamstring houdt hij  het of niet.

Vieze smaak in mijn mond, ik spuug het overtollige speeksel uit mijn mond, ojee bijna raak, ik zet toch voor de zekerheid nog even een tandje bij, voor het geval dat hij mij achterna zou komen:-). Langs clubvie zie ik het bordje 200 m waterstop, gelukkig is het rustig op de track ik steek mijn rechter hand uit eerste bekertje valt, nou tweede dan, yes hebbes! 1 slok neem ik  en dan gooi ik het bekertje weer weg even mijn droge mond spoelen.

Flow

Zo ik zit in mijn eigen bubbel zie vage gezichten langs de kant staan we gaan de bocht om we komen langs de marns, ik roep 1 keer keihard visticks, de mensen kijken me aan die is gek, ik kan een glimlach niet bedwingen, de glimlach is zo weer weg, want daar zie ik al de schaduw van de grootste hindernis in het parcour: “de Brienenoordbrug”, ik hoor de aanmoedigingen fantastisch al die mensen langs de kant.

15380408_1192501977498535_7081164269891613626_n

De klim

Ik begin aan de klim paar snelle lopers komen mij voorbij ik voel mijn benen vol lopen en mijn ademhaling gaat te keer f*ck ,dit gevoel heb ik lang niet gehad “toch meer gaan lopen bro” zeg ik tegen mijzelf. Ja eindelijk 11 km bord nog maar 4 te gaan dit tempo volhouden het gaat vandaag niet om de tijd maar stiekem ben ik toch kwaad dat het niet gaat.

Eindsprint

We zijn bij de brug over nu langs de shell en ja  het 12 km bord zie ik,  nog 3 km te gaan. Gewoon links voor rechts zetten die benen gaan wel vooruit als je in je hoofd maar wilt, eindelijk meer plubliek “thank you god”…..maar ik zie geen bordjes meer staan. “Wat een vervelende leeuw langs de kant” denk ik, “nog 700m” roept hij, “top”denk ik.  Zal er nog wat in energie in dit lichaam zitten vraag ik mij af. ik geef gas en het lukt en daar begin ik met mijn eind spurt, ik weet totaal niet wat mijn tijd zal zijn ik kijk op mijn horloge iets over half 5.  Ik begin te rekenen het zal rond de 1:05:00 zitten dubbel gevoel.

Ik neem mijn medal in ontvangst en pak een bakkie thee aan. Er komt een vrouw met een mic naar mij toe en ze vraagt of ze mij mag interviewen, “prima ga je gang als je mij maar verteld wat feyenoord heeft gedaan”zeg ik,  0-4 was haar antwoord.

15349558_1191576270924439_4052054731546755323_n

Conclusie

Mijn netto tijd was 1:03;01 dus daar mag je dan best tevreden mee zijn na 4 a 5 weken eruit geweest te zijn.

.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*