HIIT les bij Steve’s Gym

Voor wie is de hiit les? De hiit les is voor iedereen die lekker wilt zweten en verbranden. Vooral als je van een pittige sportieve uitdaging houdt. Hiit staat dan ook voor High Intensity Interval Training. Deze les is te doen voor iedereen op zijn eigen niveau. Ben je een beginner, doe je wat rustiger aan. Ben je al een baas, dan ga je all out.

Wat houd de HIIT les in?

Hoge intensiteit interval training of anders genaamd sprint interval training, is een training strategie welke is bedoeld om prestaties te verbeteren door middel van relatief korte training sessies. Ondanks er gebruik wordt gemaakt van relatief korte cardiovasculaire trainingen, heeft HIIT een zeer positieve invloed op de metabolisme en met name op de vetverbranding. Deze les wordt door 1 van onze trainers in elkaar gezet super populair. Met deze training gebruik je alleen je eigen lichaams gewicht.

Hoelang duurt een HITT les?

De hiit lessen duren 60 minuten. Ze beginnen met een warming up (bodycheck, mobiliteit) van 15 min. Dan een workout (wod) van 30 min en een cooling down (stretchen, mobiliteit) van ongeveer 15 min.