Kettlebell workout

De kettlebell. Van de beginnende tot professionele sporter; de kettlebell is niet meer weg te denken uit de fitnesswereld. En dat is niet gek; dit sportattribuut is praktisch en toegankelijk voor elk niveau sporter. Iedereen kan profiteren van het gebruik van de kettlebell.

Steve’s Gym biedt diverse kettlebell workouts. De veelzijdige kettlebell is op ontelbare manieren te gebruiken. Het is geschikt voor zowel kracht- als cardiotrainingen, voor het doelgericht trainen van een bepaalde spiergroep tot een full-body workout. Wat je fitnessdoel ook is, er is altijd een kettlebell workout voor jou. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Door het unieke design verschilt het van de reguliere dumbells. Kettlebells hebben een glad handvat en ligt lekkerder in de hand. Daardoor is het makkelijker en fijner te gebruiken bij bijvoorbeeld squats. Daarnaast kan het handvat op meerder manieren worden vastgepakt zodat het bij veel meer oefeningen gebruikt kan worden. Door de ronde vorm, hoeven de gewichten niet gebalanceerd te worden zoals bij reguliere dumbells.

Kettlebell workout

De kettlebell workout is niet alleen erg veelzijdig en gevarieerd, maar ook heel erg leuk! De oefeningen zijn veel energieker, waardoor het minder snel saai wordt. Trainen met een kettlebell is effectief en relatief eenvoudig, mits de oefeningen goed worden uitgevoerd. Doordat het een los attribuut is, is de kans groot dat de oefening niet goed wordt ui tgevoerd. Dit kan leiden tot blessures en inefficiënte trainingen. Lees anders hier verder welke voordelen kettlebell trainingen nog meer hebben.

Kettlebell trainingen bij Steve’s Gym

Bij Steve’s Gym krijg je persoonlijke begeleiding bij jouw kettlebell training. Samen met een personal trainer bespreek je jouw fitness doelen en maak je samen een schema waar jij je goed bij voelt. Je personal trainer laat jou zien hoe je de oefeningen goed moet uitvoeren; wat de juiste houding is, hoe zwaar de kettlebell moet zijn en hoe vaak je de oefening moet doen. Hierdoor train je effectiever en behaal je betere resultaten!

Wil je niet alleen trainen? Hou je van gezelligheid en wil je samen je grenzen verleggen? Doe dan mee met de Kettlebell Group Workouts. Onder begeleiding ga je in een groep aan de slag met de diverse oefeningen. Je traint samen met mensen die dezelfde doelen hebben als jij. Je ondersteunt en motiveert elkaar om door te zetten en bovendien; het is erg gezellig!

Wacht niet langer en pak die kettlebell op!