Find your strong

Intro

Hallo Egmond! De trein van Rotterdam naar Heilo wat een eind, volgens mij komen de Opposites uit Heilo, aangekomen op het station. Nu de route naar Egmond uitstippelen, dat kan nooit zo moeilijk zijn gewoon de bordjes en de menigte volgen, en dan begint mijn avontuur.

Kaartje kopen…..

De start van de 21’1 km van Egmond is op het strand. Ik loop de trein uit en ik sta op het station van Heilo, ik weet niet waar ik heen moet ik volg de menigte. Ja hoor ik ben niet de enige, dikke rij voor de bus, de man voor de bus geeft aan dat er een ticket voor de bus nodig is, “dus ook nog een kaartje kopen” denk ik. Je kan niet pinnen maar daar hebben ze iets op bedacht ze zijn voor de Rabobank gaan staan met de kaart verkoop “is dit slim of sluw” vraag ik mij af. Ik wil 10 euro pinnen maar ze hebben alleen nog biljetten van 20 of hoger dus ik pin 20 euro, ik bedenk mij “kan wel wat pocket change gebruiken een lekkere banaan en een kom warme snert lust ik wel na de run”. OK terug naar de orde van de dag , Ik sluit achter aan in de rij een groepje van 4 runners staat voor mij. Ze staan een beetje te mopperen over de wachttijd van de bus ik kan mij daar een beetje aan irriteren, “jullie zijn waarschijnlijk dadelijk de lopers waar ik zo tijdens de run op moet wachten” grap ik in mijn zelf. Rechts naast mij loopt er een dame voorbij met een geel hesje, respect voor alle vrijwilligers die door weer en wind in januari zorgen dat dit event in goede banen wordt geleid. De bus zit propvol we lijken wel een rijdend blikje sardientjes.
parcourskaart-halve-2015-egmond

30 min voor de run…..

Aangekomen op het terrein mijn focus is er, ik snuif de runners geur op, ik denk nog even aan mijn vorige run, wat had ik het toen zwaar! De focus voor deze run ligt op kilometers maken voor de wedstrijd van het jaar. Dat word de 42 van Rotterdam en nu nog zorgen dat ik mijn enkel en voet niet teveel belast. Nog steeds niet 100%…..
Snel even een kleedkamer zoeken ik zie de 10km renners mij te gemoet lopen de meeste wensen je succes, mooi volk hardlopers. Van sommige hardlopers zie ik het in de ogen “liever jij dan ik, die 21km”. Snel naar de Kleed kamer die is tjok vol ik zie een plekje vrij in de hoek. Natuurlijk sta ik weer naast een loper die niet bang is om zijn mannelijkheid bloot te geven. Hij trekt zijn broek naar beneden en hij gaat zich uitgebreid omkleden. Tof dat jij je nergens voor schaamt maar ik hoef dit niet te zien. Ik draai mij om, trek mijn trainingspak uit, pak mijn running shoes uit mijn rugzak, pak mijn sjaal ik  kies de playlist running, stop mijn oordopjes in mijn oren Eminem komt keihard mijn oren in “this is survival of the fittest”  nu even niet even rust in mijn hoofd ik spoel hem terug “let it go” van James Bay lekker hoor! Stop mijn telefoon in mijn kontzak, snel een dixxie opzoeken nummer 2 doen voor het rennen……jesus wat een rij 15 min verder, daar hang zit ik eindelijk natuurlijk geen wc papier……gelukkig ben ik geen groentje en heb ik altijd papieren zakdoekjes bij, ik veeg mijn billen af en heb de helft van het pakje nog gelukkig over. Hoop dat ik het niet hoef te gebruiken tijdens de run.

De start…..

Het is nog een stukje lopen naar de start ik loop lekker op mijn gemakkie ik voel de wind op mijn gezicht ik trek mijn sjaal iets hoger zodat alleen mij ogen vrij zijn zet mijn capuchon op.
Het lijkt wel of ik een bank overvallen maar dat maakt mij niks uit zo verspil ik zo min mogelijk energie…..ik heb het gevoel dat ik dat zo nog wel eens kan gebruiken. De menigte loopt langzaam naar voren, ik sta bij 1 van de laatste startvakken…..ik heb het nummer van Fred op mijn borst zitten. Ik zie de gezichten van de omstanders die mijn nummer lezen die denken vast “dat is een aparte naam voor een neger”. BAM daar gaat het start schoot, ik loop als eerste uit het startvak, ik hoor een man schreeuwen niet te hard van start gaan. Toeschouwers klappen, ik kom snel het startvak dat voor ons is gestart tegen.
 egmond

De eerste kilometers….

We draaien het strand op, “hallo wind leuk dat je ook even aan komt waaien”, ik ga stuk van binnen om mijn eigen flauwe grap. Ik loop links langs de stoet lopers om zo min mogelijk wind op te vangen. 7km strand wat ben ik blij dat ik kracht training doe en niet zo snel verzuur op dat klote zand, ik blijf maar mensen in halen mij ego groeit een beetje maar die wordt keihard in het zand terug geslagen mijn hamstring verzuring, ojee toch maar een versnelling terug schakelen. Eindelijk ik zie toeschouwers staan hier draaien we de duinen in.
Einde wind wel super smal. Ik ga van de weg af en ik irriteer mij een beetje dat ik geen vaart kan maken, ja ik zie een gaatje en ik kan weg yes ik schakel naar zijn 4.
egmond-2

Verbazing…..

Ik hoor 1 van de lopers tegen zijn maatje zeggen op de 10 km als ik voorbij snel veel te vroeg om te versnellen dat doet mij goed ik ben over mij dooie punt heen. 14 km water punt ik pak een bekertje water tijdens dat ik ren dat gaat ook helemaal goed.
Ik voel mij sterk nog geen last van mijn enkel gehad. Ik zie een vrouw met wat overgewicht ik denk “respect” ik zou dit niet kunnen op zo’n tempo de 21 km uitlopen.
65a3388

De laatste kilometers…..

Het laatste stuk op 18 km kom ik nog een muur tegen. Gelukkig was deze muur niet zo hoog en kom ik er zo overheen. Ik loop hem rustig uit. Ik weet het Egmond staat ook op het lijstje nu kan er niks meer fout gaan. Ik kom de finish over pak mijn medaille aan. Find your strong staat erop, ik denk nog even aan de vrouw met haar overgewicht die heeft haar strong zeker gevonden. Nu omkleden en een bak snert en een herstel drankje naar binnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*